Perukbock fälldes här på Liane idag torsdag!

Det var på pürschjakt förstås idag på morgonen här på Liane från torn med  Merkel 7, 65. Wolfram  vakade   och lyckades fälla den, såg den igår också men inget tillfälle då.
 
Bra f.ö att ta bort ett sånt här djur. De här skinnbeklädda hornen tappas inte under vintern, växer hela tiden och täcker så småningom ögonen och hela huvudet med lidande som följd. Den här bocken har dessutom liksom ett tredje horn på väg mitt i huvudet. Han var rätt tunn i kroppen, hade penis men saknade helt testiklar. Perukhornen orsakas av hormonstörning. Hornen mätte 27 cm. Wolfram bedömde bocken till att vara 5- 6 år gammal.
Det är märkliga djur perukbockar ( finns också perukgetter, såg en sån förra sommaren tror jag, eller om det var den här bocken, svårt att veta när djuret inte avlivats!)
 
 
 
 
 
 
 
Wolfram var nöjd med jakten. Han är en granne, god vän och jaktkamrat som vi har känt sedan snart 20 år. Vi gratulerar!
 
Det har inte varit så mycket bockjakt än runt oss för gränsen till Norge har tyvärr  varit Corona-stängd. Men det kan bli mer norska jägare här när den öppnas, kanske på lördag eller nästa vecka till mångas glädje. Roland har gjort lite pürschjakt i år men inte haft någon tur. Sen har det blivit mest harjakt förstås med hamilton Disco. Igår och idag riktigt bra, spårnoga vilket märks på vägdrev, stort jaktintresse, hänger i länge, gör rätt på tapten, men han är ännu ung, det blir ömsom vin ömsom vatten. 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Oj, en sån där har jag aldrig sett, ens på bild. Visste inte ens att de fanns! Tänk vad man får lära sig i bloggvärlden!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback