Två harar för Disco idag onsdag!

 
 
Jag hörde jakten här runt vårt hus. Den höll sammanlagt på ett par timmar, med vägtapter och nya upptag. Jag förstod att det var fälthare för den gick bl.a. in i vår trädgård, på asfalten, sen ner mot Liane och öster om boningshuset. Där gick Roland för att leta upp den, han visste att haren satt på vallen, men kunde inte se den förrän han var alldeles intill, bara någon meter. Då small det förstås. Fältharar är vana att vistas i öppen terräng och har förmåga att trycka sig helt raklånga och platta mot marken. En skogshare skulle nog heller ha hoppat in i skogen och sökt skydd under något träd.  Det var dagens första hare.  
 
Sen när Roland kom hem hit med den för att ta en grankvist och sätta i buken så nästan trampade han på en hare till precis bakom vårt hus. Disco fick se den och tog opp igen förstås, drev bortåt Mikaels, opp i skogen, runt Litorpet och så småningom tillbaka hit på vägen väster om oss, sammanlagt någon halvtimme.  Där fällde Roland den. Då hade Disco klarat en knölig tapt alldeles själv och det bådar gott. Han är ung ännu och ska lära sig sånt. Jag såg genom köksfönstret när Roland sköt och hörde allt väl.  ;-) 
 
Så detta blir en dag att minnas, två harar fällda för samma hund med någon timmes mellanrum. Men det lär finnas fler fältharar runt oss. Vi och grannarna har sett åtskilliga sedan i våras och ofta flera samtidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback