Rådjursjakt idag onsdag!

Först jagade Roland hare med Disco, med varierande framgång, men inget vilt fällt. Efter lite lunch gick vi med tax Seffrin för att släppa honom på rådjur. 
Han sökte länge och intensivt men utan framgång en timme så där. Sen gjorde han något konstigt: Vi såg på pejlen att han gick rakt ifrån oss långt bort, 800 meter utan att ge skall (väcka) . Så brukar han inte göra. Vi undrade förstås vad det var, lite rädda att han gick efter vildsvin. Men sen gjorde han en båge, gick över en stor bäck och kom mot oss igen. Strax innan han kom fram så drog han i med rejäla drevskall, direkt uppe i 60 skall per minut. Då visste vi att det var rådjur han till slut hade fått tag på.  
 
Efter en knapp timmes jakt så kom Roland i håll och sköt rådjuret som var ett smaldjur, alltså ett hondjur utan killingar. En fin jakt blev det, bra avslut och en lycklig hund!  
 
Och jag har idag hittat det ultimata sättet att slippa älgflugor! Funkar hundra procent!! Återkommer till det imorgon med bilder.  Det har inte varit några älgflugor de senaste dagarna då vi haft rejäl nattfrost, men i natt var det milt och då kom de i morse direkt som ett brev på posten, massor. Men som sagt jag fick inga på mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback