Älgjakten börjar idag måndag!

 Idag börjar älgjakten här och på många andra platser i södra Sverige. Kanske även i norr, fast de har haft en jakt-omgång förut och uppehåll för brunst-tid till nu.
 
Älg jagas här i viltvårdsområden, vårt heter Harnäs vvo, 3750 hektar.  Det ingår inte i något älgskötselområde men har nu egen licens för älgjakt. Harnäs vvo kan skjuta 9 älgar, 5 kalvar och 4 stora djur ( 3 tjurar och 1 ko). Deltagarna i älgjakten är 55 personer. De delas på två lag, ett med folkdrev och ett med hundjakt. Folkdrevet ska börja i Västra Boda,  de är 7 drivare och 18 skyttar. Hundlaget ska börja Väster om Lintjärn, de är c:a 30 stycken, med ungefär 5 hundförare så blir det 25 skyttar på pass. Roland och någon mer är jaktledare, tror det är Lars-Åke på Elgtån. Kanske några till men jag vet inte.
 
Uppdaterar här på blogg och fb  under dagen när jag får några rapporter. Skolorna i Årjängs kommun har sitt höstlov nu under älgjakten, inte Allhelgona-veckan som resten av Sverige. Så har det alltid varit.
 
Uppdaterat kl 10.00 måndag; en kalv skjuten för hundlaget av E. A.  på skyttelinjen Nöttedalen - Vassjön, troligen ingen hund inblandad. 
Uppdaterat kl 11.00 måndag; O. i Korsbyn sköt nu en kalv vid Linnekleva, för Ajax, grannen M;s  hund
Uppdaterat 12.00 måndag; ingen rapport från folkdrevlaget
Uppdaterat 12.30 måndag; hundlaget till Bryngelsbyn nu och drevlaget till Gyltenäs
Uppdaterat 14.00 måndag; man har sett en del älg, bl.a. en fin tjur sågs av en av de yngre danskorna
Uppdaterat 16.00 måndag; En kalv har fallit på Gyltenäs för folkdrevet. M. B.  och J. H. kan ha varit skyttarna, men vet inte säkert.
 
Dagens jakt avslutad. Älgarna som fällts fraktas nu till viltslakteri för vidare hantering. Det blev alltså 3 kalvar idag. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback