Älgjakt idag torsdag!

Nu fick jag i alla fall en bild från jakten att illustrera blogginlägget med. Det är tjuren som Kjell sköt igår, en fin 8-taggare och Henriks hund Aila.
 
Jag fortsätter att uppdatera  här när jag får information om vad som händer idag. Jaktdagen börjar kl 7 med samling på Tjolitta. Drivarna i folkdrevlaget var nöjda med  årets älgjakt och avslutar.  De skyttar som vill fortsätta får ingå i hundlaget. Några av skyttarna där kan inte vara med i dag så det blir nog sammanlagt lagom många. Det som är kvar på licensen är en tjur och en kalv. Viktigast att få tjuren säger man. Det har setts få kalvar under jakten, kan vara idé att spara den som återstår. Vi bor ju numera i ett vargrevir och det är kalvarna som går åt först som vargmat. 
 
Uppdaterat kl 8.30 torsdag; alla jagar nu i hundlaget, 27 jägare sammalagt, många har
           alltså valt att avsluta efter gårdagen. Jakt öster och väster om Trollugnsdalen
 
Uppdaterat 10.30 torsdag; första såten avslutad, inget fällt. Två älgar smet  ut med varsin             hund efter sig. Tjurar tycks vara vaksamma och försiktiga, de har lurats i älgjakten.
 
Uppdaterat 12.00 torsdag; ny såt blir det i området Torgilsbyn - Harnäs - Guldgruvan
 
Uppdaterat 17.00 torsdag; klent med uppdateringar, jag har varit ute och gått. Dagens                 älgjakt avslutad, inget fällt. Nya försök imorgon efter tjuren som fattas. Då ska Roland
         få gå med grannen Ajax för Mikael ska inte vara med. Spännande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback