Fars Dag idag!

På förmiddagen igår jagade Roland hare med Disco. Det var första gången på flera veckor eftersom han haft sår i en framtass. Det gick bra med tassen men han behöver nog vila lite idag. Blir ingen harjakt på Fars Dag vilket var planerat, men ändå en slags Fars Dags gåva att Discos tass verkar ha läkt. 
 
På eftermiddagen igår jagade vi rådjur med tax Seffrin. Han fick genast syn på två  rådjur på nära håll och föste på dem. Det var en stor get och en stor killing.
 
Man funderar ibland hur rådjur tänker när de blir jagade. Vi hade närmat oss dem mot vind för att inte skrämmas med vår vittring. Och skyttarna var utplacerade så rådjuren skulle gå mot vind mot dem. Men  sen gjorde förstås inte rådjuren alls som vi trodde. De sprang genast snabbt över Smörhôla i medvind. Ologiskt.
 
Men vände sen och sprang tillbaka i samma spår !  Det kan kanske förklaras med att de tidigare har varit just där och då var det inte farligt + att motvind kunde varna för vittring.
 
Sen fick jag se hur geten lurade med sig taxen genom att  stoppa upp, urinera, vänta lite och göra tvär vinkel och vänta lite igen så att killingen kunde forsätta i drevriktning utan tax efter sig!. Säkert ett instinktivt beteende. Nära att killingen blev fälld lite senare men det råkade stå en bil bakom den i skjutriktning ;- )) Så den klarade sig. Men vi har väldigt mycket rådjur runt oss.   

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ja, hur tänker ett djur i den situationen? Som vi människor när vi inser en fara eller helt annorlunda...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback