Jaktlycka för Seffrin idag!

Seffrin  har ju inte fått jaga på flera veckor eftersom han hade svullna mandlar och åt pencillin. Idag var första dagen på länge alltså. Vi tänkte innan att han får inte jaga mer än en timme nu när han inte jagat på ett tag.  
 
Roland stod i pass och jag gick med Seffrin. Det dröjde 15 sekunder så fick han opp rådjur och drev klockrent!! Det gick runt ett varv i skogen och dröjde bara  20 minuter innan Roland sköt, ett smaldjur som stöp direkt.  Mycket glad hund. På min facebook lite film när han får opp.
 
Ser att Roland har en speciell mössa på sig, varm vintermössa. Den fick han för drygt 20 år sedan av John Duff ( John Mac Duff hette han nog egentligen, av skotsk släkt!) som var här och jagade med oss ett par dagar för ett reportage i Jaktjournalen om vår gamle Hambo.  Minns att vi hade just satt upp en tomte på en hög stubbe, en som drar jackan åt sidorna och visar vad han har.  John tittade länge på den och sa sedan bestämt och högt
- USCH! Va jag tycker den där tomten är vedervärdig!
Ha ha... men vi hade trevliga dagar med John. Han var tidigare chefredaktör på Jaktjournalen tror jag, men gjorde mer skrivjobb vid den tiden när han var här. Färgstark person!
 
Nu ska vi laga kvällsmat: Karrékotletter av vildsvin, lite omsorgsfullt tillagade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback