Lagom stort vildsvin igår torsdag!

Efter några kvällars koll så föll då äntligen den här för Roland igår torsdag, Valborgsmässafton. Det gällde att hitta på något alternativ  när nu det traditionella Valborgsfirandet blev borta pga Corona. ;- )  Smyga på vildsvin kickar igång adrenalinet! Funkar bättre för Roland än att sitta i timmar och vänta på något som kanske inte ens kommer. 
 
Det är en gris lagom för grillning, stekar och grytbitar, slaktvikt (alltså bara urtagen)  50 kg. De allra största grisarna passar bäst till korv, vi har en del sånt kött inlämnat för  korvtillverkning nu.  Den här grisen är bara lite brun uppe på manen, men hör kanske ändå till det som brukar kallas brungris. På tyska skulle den nog ha kallats Überläufer, så där ungefär ett år gammal Bra att decimera antalet vildsvin, de är för många just nu hos oss och på många andra platser, förökar sig med en väldig fart.
 
Strax innan den här grisen föll hade vi  ätit just vildsvin till kvällsmat. ;- )  Och det var nog godaste varianten hittills. Jag skriver mer om det senare idag och lite om hur vi gjorde. Roligt att vi lär oss tillaga ett nytt vilt nu när det inte blir så mycket älgkött. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback