Rådjursjakt igår

Jag är  hundförare, går med taxen först i band och sedan lös. Försöker se om han har bra vittring efter rådjur.  Det är bra motion och ofta idyllisk skog att gå i, men terrängen är inte sällan så här ;- ). Det gäller att lyfta på fötterna och försöka hålla balansen (märker att det är lite svårare ju äldre jag blir, men samtidigt säkert nyttig träning). Efter mycket regnande är det blött och slipprigt. Man får vara försiktig för att inte ramla och bryta armar och ben.
 
Ibland ska jag helst hålla mig still,  kolla vad Seffrin hittar på och om han kommer med något rådjur. Medan jag går i skogen så håller jag mig varm, men när jag sitter still så är det skönt att ha värmevästen. Det går att reglera värmen i den, kan stänga av när jag går och sätta på den när jag är still. För att kunna sitta hyfsat bekvämt behövs inga stora arrangemang, jätteliten sittdyna räcker, den kan jag ha med i fickan, och sen går det ofta att använda handskarna. 
 
Igår var det emellanåt blå himmel och solglimtar. En fin dag var det. Seffrin fick upp rådjur direkt och drev någon timme tror jag. Det sågs vid ett tillfälle av en skytt men var för långt bort. 
 
Igår såg jag ett par såna här spillningslämningar, fulla med hår och benbitar. Kollar alltid lite extra på sånt eftersom det kan vara efter varg. Men det här var för  smått för att vara varg, det var efter räv. 
Och grillknyte med goda vänner efter jakten är trevligt.  Det blev en blandning av korv och kött.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så trevligt att avsluta med grillknyte!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback