Gårdagens rådjursjakt!

Vi såg dem redan på långt håll, tror det var get till höger och killing till vänster. Men jag är inte säker, killingarna är stora nu. Geten verkar orolig över att vi närmade  oss. Hon fällde ut sin vita varnings-spegel baktill. 
 
Rådjuren sprang förstås iväg innan vi kom fram, men väntade rätt länge ändå bakom ett snår. Seffrin tog dem i vind när vi kom fram till deras betesplats. Men jag släppte honom inte förrän jag kom på utspåret, ville inte att han skulle vimsa runt i vittring som säkert gick fram och tillbaka över gräset. Seffrin fick opp och började driva direkt. Rådjur är mycket snabbare än en liten kortbent tax, de gjorde en rush, stannade sen till och kollade läget, fortsatte sen igen.  Seffrin föste på dem i bukter  så där en timme, och de två pass-skyttarna var nära ett par tillfällen men ingen chans till skott. Kan ha varit så att geten ställde undan killingen vid Liane ungefär till slut,  såg ut så på pejlen, och sen drog hon iväg åt motsatt håll. 
Efter ytterligare någon halvtimme kunde vi koppla honom på fullt drev. Han kom från höger uppe i sluttningen och stannade när vi skrek
- Stanna!
Han kollar lite besviket åt det håll som han tänkte att rådjuret försvann.
Man blir så glad när en liten tax är infångad. Han blir inte trött alls av en sån här jakt-tur, vill gärna iväg igen. Men nu bar det hemåt för vatten och mat.  Trevligt att ha en sån här liten tax. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback