Dags för ny frysbox??

Boxen håller fortfarande temperaturen, inget i den tinar. Men det verkar vara ett problem vid gummi-listen under handtaget. Ser ut att läcka in värme just här men ingen annanstans.  Det blir vattendroppar som syns när man öppnar locket som här. Och det droppar lite på framsidan, syns här också
 
 
 
Och på insidan har det blivit en liten halvcirkel med blött. 
 
Satte en plastskiva under boxen och det blev lite vatten i den. 
Jag frostade av den för att utesluta att felet var ev. för tjockt is-laget på insidan, men det blev ingen skillnad. Jag har gjort ren gummilisten och haft på silikon. Men inget har hjälpt. Undrar om det måste bli en ny box? Känns lite knepigt eftersom den ändå håller temperaturen och fungerar. Men det är nog dumsnålt att inte ersätta en skröplig frys. Funderar på att skaffa en ny 330-liter  och i så fall en med automatiskt larm om det börjar tina i den. Vi har i och för sig bra larm (Verisure)  för inbrott, rök, eld, vattenskada och  larm i boxarna för när det har blivit för varmt i dem så det frysta börjar tina. Men det är inte fel med en extra försäkring om vi nu ändå ska köpa nytt. 
 
Agenda för dagen blir förstås att fundera på detta med ny frysbox. Och så ska vi ringa och sjunga för ett födelsedagsbarn. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback