Sommarhuset!

Sommarhuset. Roland byggde det 2013. Det är sista huset han byggt säger han. Annars ser jag fina tomter här och där men han vägrar. Ha ha... ! Han har byggt vårt hus 1977,  sen tre hus nära sjön på egen mark och så renoverat sitt föräldrahem gården Liane. Så det har blivit en del byggande under åren.  Det här är i alla fall det sista, vårt sommarhus. Vi tillbringar rätt mycket tid här  själva, det skulle egentligen räcka till oss två personer att bo här. 
 
Vi hyr ibland ut det veckovis med båt  till fiskegäster. Vår sjö Östra Silen har ett bra fiske med öring, röding, stor gädda och mycket abborre.  Sommarhuset  är, liksom de andra husen,   fullbokat  i god tid före säsongen, mest av gäster från nere i Europa, men just i år kan vi få avbokat  en del veckor i början av säsongen, under maj och ev juni p.g.a. Corona och det har öppnat upp för ledig tid och nya gäster.  
 
Altanen mot sjön, den är tom än, vi har inte tagit ut några utemöbler än, men det finns bord och stolar förstås. Vi behandlade altanen med olja + pigment förra sommaren, Terassgrått. Ser bra ut i år också.  Trevligt att sitta här och man kan öppna upp glasväggen in till köket / vardagsrummet. 
 
Kök / vardagsrum ihop och glasvägg mot altan / sjöutsikt. Bordet kan bli större. Det finns musikmaskin, tv  och fri wifi förstås, jättesnabbt med fiber.  Den kabeln ligger förresten i sjön. I fåtöljen finns massage-apparat
 
Köksavdelningen med diskmaskin, kyl och frys förstås.
 
Kaminen värmer snabbt  och veden är torr och fri. ;- ) 
 
Man kan skjuta bort glasväggen helt. Då blir inne ute och ute blir inne. En skön känsla
 
Vårutrymmet gillar jag. Spegeln köpte vi på Nysäters Antik som har massor av såna! Lampan på väggen är en kopia av gammal lampa  från Sekelskifte. 
 
Stora sovrummet, med elevationssängar förstås, alltså man kan hissa upp dem. Går att dra isär dem.
 
Mindre sovrummet, med tre sovplatser om man vill.
 
 
Mitt favvorum vid sommarhuset. I förrådet finns ett gästrum med två sängplatser, går att dra isär. Man kan öppna upp dörrarna mot altanen / sjöutsikten . Jag ska övernatta i det här rummet någon gång, har inte testat än. Elevationssängar förstås, alltså man kan hissa upp dem
 
Jag gillar vyn bakom sängarna! 
 
Här är utsikten från gästrummet när dörrarna är öppna
 
Bastun! Den blir snabbt varm och veden är fri. De tovade mössorna som ligger där kan man doppa i kallt vatten och sätta på huvudet om man tycker att det är för varmt ;- )
 
 
Det var rejäla vågor igår på Östra Silen. 
 
Här nedanför bryggan  är det normalt en fin sandstrand på sommaren. Det visste vi inte när vi byggde huset, det blev en glad överraskning.  Men just nu är det högt vattenstånd så det är vatten här istället för sand.
 
Där är  vass! Vi har försökt bekämpa den men inte lyckats hittills. Tacksam för tips på vassbekämpning!
 
I slänten upp emot förrådet så finns ett fantastiskt snår av finaste vildhallonen! Där plockar vi mycket under sommaren.
 
Slaktplats för fiskare. Och vattenslangen går hit. Fiskresterna slängs till räven i skogen och blir genast borta. ;- )
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilket alldeles fantastiskt sommarhus! Att det är fullbokat förstår jag mer än väl. Förmodligen avbokar nog en del utländska gäster men kanske får ni fler svenska i stället!

Svar: Ja, det vore roligt att få svenska gäster nu i början på säsongen. Våra tyska kunder har bokat om till september, oktober. De är ju fiskare och det funkar bra då också.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback