Effektiv inkallning på långa avstånd!

Vi tränar inkallning med valpen varje dag när vi är med honom i skogen. Visslar på honom och belönar när han kommer. Det är viktigt att det fungerar under praktisk jakt. Disco är en hamiltonstövare, han ska användas till harjakt. Det betyder att han kommer att jaga flera kilometer från Roland alltså så långt bort att det inte går att ropa in honom, rösten hörs inte på så stort avstånd.
 
Men det här fungerar perfekt! Disco har på sig en pejl i halsbandet så det går att se var han är på den här displayen. På Garmin Alfa finns en ljudfunktion. När Roland trycker på knappen här så piper det i Discos halsband.  Nu har vi tränat honom med hundgodis så han  han kommer direkt när han hör pipet!
 
Om det funkar under praktisk jakt och om han är beredd att lämna harspåret när det piper har vi inte testat än, men rimligen borde det gå även om han är långt bort och utom hörhåll för rop, kanske kilometer iväg. Särskilt bra med en harhund som alltså inte får jaga rådjur, sån jakt måste ju genast kunna avbrytas och det här kan vara ett bra sätt. 
 
Roligt med en nyhet på teknikfronten, en som verkar fungera. Vet inte om det var tänkt så här från början med just den här pejlutrustningen, har inte sett något om det i reklam. Det skulle nog sälja bra i så fall om kunderna visste. 
 
Imorgon blir det inlägg här om det nya jakttornet som kom på plats ikväll. Roland har kämpat några dagar för att bygga det här hemma och nu blev det transport till platsen det ska stå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback