Rådjursjakt idag

 Här tänkte vi släppa tax Seffrin på rådjur idag. Men platsen hade ockuperats av älg. Och de stod där hela eftermiddagen utan att bry sig om oss. Vi valde alltså en annan plats för rådjursjakt. Tax Seffrin är nog älg-ren men ändå. 
 Älgen till vänster är en fin ko, till och med fet. Hon har ätit upp sig ordentligt inför vintern
 
 Så vi gick en kilometer därifrån, jag gick med Seffrin och Roland satt i pass. Då får jag höra att det brakar en bit bakom mig. En pinntjur rusar över  vallen. Men han kom inte in i rädjurssåten
 
 Seffrin jagade i en timme och tre kvart utan längre  tapt. Det buktade fram och tillbaka, ibland i cirkel. Vi försökte haffa honom efter en timme, tyckte att det räckte, men det gick inte att stoppa honom.  Till slut fick jag honom på vägen och han stannade när jag hojtade Stanna! Men det var inte godvilligt. Han drog i vind och gnällde, ville iväg. 
 
Vi fick in honom och torkade honom torr, han fick vatten och putsade mustacherna. Hela tiden hoppade han runt husse och viftade glatt på svansen, hoppades på mer jakt. När Roland gick ner i källaren för att duscha så bevakade Seffrin källartrappen och ytterdörren noga ifall det var mer jakt på gång. Ha ha... roligt att ha en så stark hund med god jaktlust.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback