Älgjakt dag tre Harnäs vvo!

Det blir älgjakt idag onsdag också. Kanske sista dagen. I  eftermiddag blir det soppa för jaktlaget på Tjolitta.  Det återstår två kalvar och en vuxen, helst hondjur,  att skjuta. Jag rapporterar under dagen när jag får info. 
 
Uppdaterat kl 10.30  Drevlaget jagar vid Guldgruvan och har skjutit en kalv och ett hondjur. Nu återstår bara en kalv. Hundlaget har jagat norrut mot Järnsjön men inte fått nåt än.
 
Vi sex pers, hade en trevlig kväll igår,  det blev mycket prat om jakt och älg förstås. 
 
Jag dukade med assietter från Harald Wibergs serie "Skogens konung". De passade tyckte jag. ;-) Motiven är fina, tyvärr har jag bara sex stycken, alla med olika motiv, så jag passar på att efterlysa fler. Om någon vet var jag kan få tag på fler assietter i serien så är jag tacksam för tips! Muggarna i stengods är från klostret Taizé i Frankrike och ett par såna till vore inte fel, de går inte att köpa annat än där tror jag. De går i alla fall  inte att skicka efter. Dotter köpte dem till mig  när hon besökte klostret för många år sedan och vi använder dem ofta när vi har gäster.
Stenar har jag gärna på bordet. Här finns en korall från Okinawa, trädfossil från USA, en bit av Berlinmuren, några småstenar från Crescent lake utanför Seattle där Rolands utvandrade släktingar arbetade i skogen, en rödstrimmig sten från Segerstad, en liten flisa från Cheopspyramiden, en sten från Ålviken i Jämtland.
 
Förrätten igår  blev kålsoppa med frikadeller.
 
Varmrätt tjälknöl på älgrygg, tacksam rätt som inte går att misslyckas med. 12 timmar i ugnen 70 grader, sen fyra timmar i mättad saltlag av rödvin och buljong från kok av småkött igår, 
 
Kantarellstuvning till. 
 
Kål passar till vilt och så potatis förstås.
 
Desserten blev glass från Wermlandsmejerier med färska svenska jordgubbar / aroniasylt med rom. Det var en trevlig kväll, så roligt att kunna träffas så här över en bit mat. Massor finns att prata om, både gammalt och nytt.
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback