Rådjursjakt med Seffrin igår fredag

Jag hittar ingenstans i skogen, saknar lokalsinne. Roland vet precis, visar vägen med hela handen. Vi jagade rådjur en stund i går eftermiddag med Seffrin. Han medicinerar men har lov av veterinär att göra kortare jakter på upp till en timme. Och det blev det ungefär igår
 
Seffrin letar direkt ivrigt efter rådjursspår
 
Jag traskade efter Roland. Taxen gjorde som vanligt rätt stora lovar till höger och vänster om oss. Han har bra sök.  När han är utom synhåll så står vi still och väntar, när han kommer till oss så går vi.  Så funkar det liksom alltid.
 
Vi gick genom vackra skogsområden. Ägaren här har vårdat sin skog som en park under många år. Där uppe på mossbeklädda bergknallar är det typiska tjäderplatser men också attraktivt för rådjur att ligga eller röra sig.  När den här bilden togs hade Seffrin redan fått upp rådjur, visade sig sen vara två.
 
Vi såg spillning och spår här och där. Drevet gick mellan oss och en annan pass-skytt i ett par varv. Vi såg rådjuren vid ett tillfälle men för långt bort och den andre pass-skytten likaså. 
En fin eftermiddag och en spännande jakt hade vi  men inget fällt. En märklighet är att kartorna på pejlen stämde inte. Det såg ut som om Seffrin sprang direkt ut i sjön, simmade och drev med skall samtidigt. Det är liksom inte möjligt. Kanske fallerar kartorna när det är så mulet som igår. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi har alla olika gott lokalsinne. Själv glömmer jag sällan en stig eller en väg medan Husse har svårt att komma ihåg.

Svar: Verkar liksom inbyggt, inte nåt man kan träna!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback