Kort rådjursjakt idag med Seffrin

Dom här två drev han på, fick se dem innan jag släppte honom förstås och öste genast på med drev. Det är nedanför Liane. Längre bort på vallen betade två till i lugn och ro, långt till vänster ytterligare ett. Dom är många här nu. 
 
Seffrin tog snabbt spåret. Jag kunde följa honom på kartan på pejlen. Det gick förbi Litorpet, förbi Nobels björk och upp i trädgårdarna på Elgtån! Där var det roliga slut för Seffrins del för där har vi inte jakträtt. Så Roland hämtade honom.  Men det blev nog en lagom liten jakttur för Seffrin. Och en halvtimmes spänning för mig och Roland. ;-)) 
 
Roligt för mig att ha både pejl med karta för att följa hunden och så radio som funkar.
 
Idag blev det säsongpremiär för värmevästen. Den har fyra värmelägen tror jag och det här är nog det lägsta. Betydligt varmare med orange eller röd färg. Så bra att ha som hundförare, för ibland går jag rätt snabbt och blir varm, skulle bli för svettigt med tjocka kläder. Sen står jag stilla längre stunder och då blir det fort kallt utan extra värme. Den funkar bra, ska sitta tajt. Den här har bara värme i ryggdelen så eventuellt investerar jag i en nyare som har värme både fram och bak. Det finns numera.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback