Vackert i vår vik!

En del dagar är landskap och väder  extra givmilda och det blir så här vackert i Signebyviken, Östra Silen. De små molnduttarna är läckra! 
 
Jag som är inflyttad hit (47 år sedan!) njuter fortfarande av upplevelsen att bo nära  fin natur, sjöar och vilda djur. Vet inte hur det är om man levt med detta hela sitt liv, kanske blir  det vardagsmat. Men det blir det aldrig för mig, som växte upp i Bäck där vägen tog slut,  vid  syrénhäcken bakom Hammers ladugård. :-)) 
 
Utsikten där  var nog inte större än ett par hektar åkrar med bl.a.våra  stora jordgubbsland, en bäck och en branddamm Det var  långt till sjö, den närmaste var lilla Hultsjön sen Tisaren. Djurlivet inskränkte sig till fasaner nere vid bäckens buskage, ibland någon hjort som rymt från Brevens bruk,  småfåglar vid fågelstugan, en gång ett lodjur (!?), och färgglada ödlor vid dammen. Tama djur fanns det därmot gott om; grisar, höns, kor, kalkoner, hästar, katter, hundar osv. Skillnaderna mot nu är stora på många sätt och som sagt, jag uppskattar verkligen det vackra Värmland
 
Bilderna här tog jag för några dagar sedan när Roland skulle köra ut en båt till annan plats och jag fick skjutsa och hämta.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback