Panasonic DC - TZ90, System error, systemfel focus eller zoom

Det är en bra kamera men det här felet drabbade mig både med nuvarande modell Panasonic och föregående.  Det är som att mekanismen för zoom / focus, alltså att linserna rör på sig,  hakar upp sig och så går kameran inte att använda. 
Fast jag fick hjälp med det på Audio Video i Årjäng. De kontaktade tillverkaren / generalagenten. Problemet hänger ihop med att just i skarvarna mellan linserna här så kommer det in smuts och då slår det hela stopp.  Det kan avhjälpas genom att hålla kameranfronten neråt och slå den mot andra handen. Då ramlar smutsen ut förhoppningsvis.  Hos mig funkade det.
 
Och jag förstår att det har hänt med mina kameror. Jag har  ju alltid kamera med mig, ofta i en lindrigt ren ficka, senast det hände hade jag haft den i jaktrocken och den är inte ren kan jag säga. ;-)  Men det här enkla tricket har löst problemet!
 
Rådet var alltså att antingen förvara kameran i fodral eller helt enkelt i plastpåse om man har den i fickan. Sedan dess har jag gjort det och inte varit drabbad av problemet mer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback