Sköts igår kväll, torsdag, 6- 7 km härifrån!!

Det är en bjässe! Preben var lyckosam. Grattis!
 
De här betarna är inte att leka med, sylvassa! Kan sprätta upp skinn vid en attack. Jag gillar vildsvin på tallriken, köttet smakar bra,  men jag gillar dem  inte i skogen, på fält eller i trädgården. Nu matas de en bit ifrån bebyggelse så vi hoppas att de inte ska ställa till med skada.
 
Det har inte blivit någon lagreglerad ordning på förvaltningen i Sverige eftersom djuret inte fanns när man gjorde lagen om viltvårdsområden.  Rätten att jaga vildsvin tillfaller alltså den enskilde markägaren och är inte knuten till viltvårdsområde. Många markägare är inte alls intresserade av vildsvinsjakt, medan andra kan mata på egen mark och få in rätt mycket svin på ett begränsat område. Slumpen avgör egentligen hur det blir med förvaltningen. Så länge de håller sig till foderplats i skogen så funkar det rätt bra, men det gäller att antalet hålls nere med jakt. Annars finns risk att de sprider sig över ett större område och ställer till det på gröda, golfbanor, trädgårdar osv.
 
Vi fick precis rapport från bekant som jagat rådjur i Polen och gjort det lyckosamt. Men svinpesten har tagit i stort sett bort alla vildsvin i det område de jagade på. Ett nytt djur för oss.
 
Gruppen vildsvinsjägare fick en förmiddagsfika här hos oss på altanen innan de for hem igen. Roligt att få höra hur jakten gick till. 
 
Resten av dagen använder vi till att skjutsa barnbarnet till Fengersfors och shoppa i Sandras brödbutik. Rapport därifrån imorgon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback