Traditionell kollektiv rådjursjakt på Liane idag!

Jo, Roland brukar kalla ihop till gemensam rådjursjakt på Liane på nyårsafton. Så blev det i år också. Så där 10 jägare och tre hundar blev det allt som allt med samling kl halv 9 i grillen på Liane. Seffrin fick opp efter 5 minuter och drev sedan tappert i fyra timmar!! Det är rekord i drevtid. 
 
Vi gjorde ett försök att haffa honom på drev vid Lintjärn efter tre timmar, men lyckades inte
Vackert är det där i alla fall, solsken och någon minusgrad. 
Litet is-skimmer på vattnet
 
 
 
 
 
Vi åkte runt till Lisslerud och Steckhyvvel. Där orkade Roland springa in i skogen  ett par hundra meter och ta Seffrin på fullt drev. Fick honom med sig under protest. Vi undrar fortfarande hur länge han kan jaga utan att bli trött och tappa lusten. Fyra timmar i skogsterräng är lång jakt för en liten tax, men det har han inte förstått.  Sammanlagt var det nog 7- 8 djur inne i jakten, ett skott blev det, men inget djur träffades.
 
Steckhyvvel är förresten en plats långt in i skogen där det förr fanns en hyvel som gjorde stickor till att täcka tak med. Där fanns ett litet vattenfall. Mycket av bygdens historia finns i skogen.
 
Efter jakten så samlades alla vid Lianegrillen för att grilla på korv och prata en stund.
 
 
 
 
 En fin dag blev det!  Här ordnar Olle J. från Guterud sin grillkorv.
 
Efter en powernap ska vi fixa maten till i kväll. Det blir en trerätters på tu man hand i sällskap med  husets fyrbenta medlemmar och vi hoppas att det inte blir allt för mycket smällande runt oss. Brukar vara lugnt och vi har aldrig haft hundar som varit rädda för smällande men vet inte med valpen förstås. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback