Lyckad rådjursjakt med Seffrin idag måndag!

Det har varit uppehåll i rådjursjakten ett tag nu så Seffrin var ivrig att komma iväg. Det var soligt, vackert, - 7 grader, och flera rådjur runt oss på olika ställen. 
 
Det var ett rejält smaldjur som betade i lugn och ro tills vi var nära. Taxen såg det inte, så jag väntade med släpp tills vi kom till den plats i skogsbrynet där rådjuret hoppade in i skogen. På vallarna är  såna mängder av spår från olika djur att det är svårt för Seffrin att reda ut dem. Det här rådjuret gjorde verkligen såna här jättehöga varningshopp och fällde förstås ut den vita akterspegeln. Det gör rådjur automatiskt för att varna artfränder för fara.
 
 
Efter någon timmes jakt fällde Roland den. Det var ytterligare två djur i samma storlek med i gruppen men de gick undan. På vägen till jakten såg vi ett rådjur till och ett till på hemvägen.  Många är dom i år. Det är bra att reducera antalet en del, de som blir kvar kan överleva vintern bättre. 
 
 
 
 
 En fin dag med mycket solsken blev det, oj vad vi har längtat efter solens ljus.
 
 Spännande att kunna följa Seffrins drev på pejlen. 
 
 Mindre nöjd är jag med värmevästen. Den funkade inte alls med det ena batteriet. Och lade av med det andra också. Fast Roland bröt till på några spröt i det och då gick det en god stund. Funderar på att investera i en väst som är varm runt om, inte bara på ryggen
 
Hade tänkt skriva mer om Uppsala idag men nu fick det här komma emellan. Fortsätter på Uppsala - tema imorgon.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback