Två dagar i kylen!

 
Jag gör så numera, grovrensar kantarellerna, lägger dem på ett fat i kylskåpet och så fuktat papper / duk över. De  här har stått i två dagar och är lika fina. Skulle säkert klara ytterligare dagar utan att förlora smak och konsistens. Viktigt är att de förvaras kallt och inte torkar. Ibland orkar man ju inte äta upp färska svampen på en gång, men det går alltså att förvara ett tag, man behöver inte frysa in allt direkt. 
 
Vår senaste svamp-favvo  är omelett med svampstuvning. Och förstås varma smörgåsar i ugn! Härligt med svamp i skogen, nu efter regnet kommer den. Fanns inga i den långa torkan. Vi plockar  med oss det vi springer på när vi är i skogen med hundarna, men annars samlar vi årets förråd i september / oktober när vi är mer ensamma i skogen  ;-))
 
Sen har jag fått mer info och tips om getingfällan, den bruna påsen. ;-) Återkommer till den.
Idag ser ut att bli en regndag, det får bli plikter inomhus. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback