Besök på bondgård hos arrendator Olle och familj!

Här går hönorna fritt. Det är olika sorter, några är större än vanliga höns, bl.a. Brama. Men de är sällskapliga och snälla, låter sig gärna matas. Bobo och Bill matade dem med bröd.
Olles barnbarn Molly bar omkring på hönorna och de trivdes hos henne kunde vi se. Hon hade på sig fin klänning för det skulle bli kalas sen
De var inte lika bekväma hos Roland ;-)
 
Lou, Bobo och Bill matar hönsen. Jag tror det  är åtta stycken och Molly, Olle o Tinas barnbarn 5 år, har namn på alla
 
 
Vaktelhöns finns också. De får små ägg som kan säljas dyrt på saluhallar. Vaktlar är särskilt värdefulla, de har en kroppstemperatur som gör att de inte får salmonella. Man kan alltså ha dem inomhus, som hamstrar i bur.
 
Molly visade mig också ankan som ruvar på ägg. Ankorna var inte lika sällskapliga, höll sig på lite avstånd.
 
Här finns också fina Linderödssvin. Det var fyra stycken snälla grisar som Bill o Bobo kunde mata, också med bröd. De gick  båda två in till dem.
 
 De lever till november, då är alla borttingade som inte äts upp hemma. Kanonfint fläsk, luktar inte ens fläsk när man steker
 
Sen åkte vi till våra arrendatorers ladugård, Guterud. Där låg en nyfödd liten kalv. 
 
På gården finns sammanlagt så där 800 djur och de har en fin tillvaro, alltid fin mat, mest egenproducerad, kan gå och lägga sig i ströbäddar, går själva till mjölkmaskinen för att mjölkas. De har en glassig tillvaro om man tänker på hur det var förr. En del har blivit mycket bättre.
Och kalvarna är i boxar ute.
Det var spännande för lille Vide och Bonnie.
 
 
Ikväll såg vi på hockey förstås. Roland och jag, Carin, Bobo, Bill och Lou kollade ett par perioder. Sen blev det Bill och vi kvar. Slutresultat 6 - 1 tror jag till FBK.  Det blev kanonmatch där FBK, Karlstad, utklassade Djurgården. Avgörande match nu på torsdag kväll. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kan tänka mig att det var ett spännande och uppskattat besök!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback