Rundsvep i badrummet

 Jag hamnade  i  badrummet igår med städning i badrumsskåpet. Kom att titta och fundera på hur det blev som det blev. Det här med inredning är ju kul.Numera är vi rätt nöjda med det. Vi byggde huset 1977 och då stod här en stort badkar och väggarna var någon tjock brun våtrumstapet. Det fanns en bidé, alltså en rumptvätt också, men den är borta. Alla skulle som byggde då fick med en sån i huset, men jag tror inte att många använde den. Ser ingen numera, vare sig i gamla hus eller nya: ;- )) Det måste någonstans finnas en gigantisk skräphög med bara bidéer. ;- )) 
 
Sen blev det vattenskada under badkaret, blev det nog under alla badkar från den tiden. Då fick det bli dusch istället. Och nya väggar och klinkergolv.  Duschen blev en sån här, dubbelt så stor som en vanlig dusch och med draperi. Himla bra att den är stor, att den har draperi (lätt att hålla rent, bara att slänga i tvätten ibland, slipper putsa glasdörrar) och så kan vi använda den på ålderns höst: Hemtjänsten bara rullar in oss där med rullstol eller rollator och får plats! ;- )  Minns att jag brukade ibland hyra ett rum med sån här dusch när jag läste spec i Gbg på distans och tyckte det var perfekt, så då fick det bli så här också.
 Stort skåp är perfekt! Här ryms massor och man slipper se det.  Vita handdukar överallt, annars skulle jag få färgmatcha för att stå ut. Nu slipper jag det. 
 Lampor med prismor ger fint sken och gillas i våtutrymmen. 
 Tyvärr inte org - tavlor. Men fina reproduktioner av stockholmskonstnären. De har hängt där länge, jag gillar dem fortfarande
 Och i hörnet finns en kär gåva, en sån där som värmde hjärtat när jag fick den  och som fortfarande gör det.
 
I kväll får vi kärt besök! Gamla goda vänner från Västkusten på genomresa kommer hit en sväng och delar kvällsmat med oss. Det ser vi fram emot, ska bli så roligt. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi valde också att ta bart badkaren när vi renoverade men hos oss blev det duschväggar vilket fungerar bra. Vattnet stannar helt enkelt där det ska vilket vi uppskattar :D

Svar: Duschväggar är säkert också en bra lösning. Badkar är det nog inte många som har kvar och som sagt bidéerna är utslängda :- ))
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback