Pinsamt rörigt och dammigt!!

 Vi försöker få bort de blinkande och heta halogenlamporna i huset. De känns inte bra och lite otäckt att de blir så varma efter en stund. Elektriker Magnus hade lovat komma och fixa med dem i badrumsskåpet, så han dök upp på förmiddagen idag torsdag.  Om jag hade insett att jag skulle få lov att visa skåpet invändigt så hade jag röjt ur innan, men det gjorde jag alltså inte, utan blev avslöjad som en riktig slarvmaja. Det var bara att bita i det sura äpplet,  plocka ur och skämmas över röran och dammet. Fast Magnus hade sett värre sa han så snällt och tröstande när han såg min förlägenhet. 
 
 Det här huset är en gammal bekant till elektriker Magnus. Han gjorde eljobbet när vi byggde det för 41 år sedan! ;- ))  och har förstås varit här ibland och fixat elbekymmer
 Nu bytte han de två halogenlamporna där uppe mot led. De blir inte alls varma och blinkar inte. Bilden blir lite konstig för det till höger är spegel på insidan skåpdörren
Mycket blev det att röja ur! Så kan det gå om man bara lägger in nya grejer i ett badrumsskåp i något decennium och inte rensar ur. Skönt att äntligen få en orsak. Nu slängdes en hel del, resten sorterades in igen i skåpet och fick egen plats istället för att staplas på vartannat. Jag slog i några nubb på baksidan också och hängde upp en del också, det sparade utrymme och gjorde det hela översiktligt
 
 Jag testade lite olika städredskap för att få bort lorten på det här vita skåpet, inte så lätt, allt syns. Men jag fann att tandpetare för alla hörn var effektivt och lite skurkräm på den gula svampen för ytorna funkade. Det kommer att dröja innan jag gör det här igen, men nu är det i alla fall gjort. 
 
 
Nu får det duga ett tag till.  Skräp är slängt och som sagt, resten sorterat. Skåpet är sedan vi renoverade och slängde  ut badkaret, rätt länge sedan.
 
Magnus o Roland hjälptes åt att få ner armaturen i taket, den med tre skruttiga halogenlampor i. 
 
De här lamporna togs ur och  ska också bytas mot led när vi får hem dem med grannen Maria senare idag. Praktiskt att ha en granne med elbutik och en god vän som är elektriker. 
 
Så blir det ofta här på landet, man har fler relationer. Igår var ju Peter L. här och installerade nya datorn, han skötte också om köpet av den samt fixar Rolands bokföring och ekonomihantering, sen är han engagerad i vår fiberanläggning och i styrelsen av viltvårdsområdet där Roland är ordförande. Många tillfällen att träffas alltså. 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback