Seffrin föste på ett rådjur igår torsdag!

En liten bock blev det efter bra jakt tillsammans  med goda vänner. Roland fick fälla den.  Seffrin har stor jaktlust och ger sig inte. Märkligt nog orkar han jaga  flera timmar trots att han bara varit lös fyra dagar den här jaktsäsongen.  Tre av dem har det fällts rådjur för honom. Det betyder att han har gjort ett bra jobb, men också att vi har ovanligt gott om rådjur.
 
Det har varit en fantastisk höstdag. Rätt varmt med 12- 15 grader, strålande solsken, vindstilla. 
Glad tax letade träget efter spår och det syns tydligt när han får vittring av nåt.
 
Här närmast är det en råbock som har fejat på en liten tall
 
Lite svamp blev det med hem också, inga mängder men lagom till kvällens vildsvinsgryta. Och första gången i år som jag plockar höstkantareller. Annars har det varit som ovan, sommarkantareller med platta hattar.
Vi klättrade över åsar och ner igen.
Det här är nog den vackraste skogen!  En fin dag blev det!
 
Idag planerar jag att ägna mig lite åt att plantera  ljung i utekrukor, gå en långpromenad med Seffrin, läsa Gardellbok och i kväll är vi bjudna på äting hos goda vänner. Visst kan jag ibland sakna jobbet med trevliga kollegorna och mysiga elever men det är inte fel att vara pensionär heller. Och det är framför allt inte långtråkigt som jag trodde det skulle bli. Den totala friheten att bestämma över sin tid är njutbar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback