Skogsabstinens!

 Ok, jag hade inte packat upp än och inte tvättat lortkläderna,  men efter nästan en vecka på asfalt så prioriterade jag att gå med Roland o Seffrin till skogen för att fösa lite på rådjuren. Det var en sån fin dag, solsken, några plusgrader, nästan vindstilla.
 Det blev två upptag. Det första med jakt på 1 timme och 20 minuter, det andra på en halvtimme. Vi såg djuren men inget kom inom skotthåll.
 
 
 Det är gott om vildsvin i markerna numera och vi såg såna här bök-platser. 
 Terrängen här är inte så enkel för en liten tax, tur att Seffrin är stor och stark för att vara tax
 
 Roland passade på att kolla en plantering som nyligen är gjord. Det såg fint ut. Inte fel att få plantor satta nu. Det som sätts på  våren kan  torka bort om sommaren blir torr som det var i år.  Vi har lärt oss att det är bra att kolla planteringar direkt. Det som sattes för ett par år sedan var en katastrof, inte alla plantor var satta, de som sattes fanns i ett hörn av hygget och resten var tomt! Men nu är det ett annat bolag med bättre koll.  Helt ok att byta om man är missnöjd. Viktigt att det blir rätt, här ska ju barnbarnen skörda virke om så där 80 år! :- ))
 Det är en liten avverkning som planterats, lagom stor.
 Det finns självföryngring också, men det räcker inte förstås. Mer om dagarna på asfalt senare här på blogg och facebook.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback