Premiärtur med lilla Busterbåten igår kväll

Till slut kom båten i sjön och vi ut med den. Det är ett projekt varje år och i år blev det ovanligt sent, trots fint väder. Igår kväll blev det en tur i alla fall. Fantastiskt väder med ljummet i luften och vindstilla. 
Man kan se några hus efter land, här är ett som vi gillar 
 
Här har vi letat upp en sten som vi trivs på. Vi hade med oss korv till grillning och lite kaffe. Det kunde vi  avnjuta med fågelsång runt oss och fiskar som vakade i vattnet. För övrigt helt tyst och stilla.
 
 
Lilla Busterbåten låg förtöjd  och väntade på oss. Här är en fin badstrand också
 
Lite koll på närmaste huset blev det, enligt överenskommelse med ägaren.
 
En fin kväll fick vi!!
 
Under dagen igår tisdag gjorde vi en tur till Karlstad. Ärendet var att Roland skulle få fästingvaccin. Det går inte att få i Årjäng på vårdcentralen där han är listad, man har för många på kö till det och kan inte ta emot fler. Det var fullt på vaccinationscentrum i Karlstad också. Men Apoteket i Duvanhuset vaccinerar och gör det två dagar i veckan. Men många om budet där också, det gäller att vara ute i tid. Tydligen vaccinerar Töcksfors vårdcentral också, men man kanske måste vara listad då, jag vet inte.
 
  Jag vaccinerar mig inte. Är lite skeptisk mot vaccin sedan svininfluensan. Då blev det en illa planerad massvaccinering av oss alla, gamla och unga,  tyvärr med vaccin som gjorde några människor sjuka i sömnsjuka för hela livet. Jag får inte fästingar så ofta, dessutom bor vi inte i ett utpekat riskområde för TBE. Men Roland får fästingar från hundarna hela tiden och måste ta vaccin. Det var en spruta nu och sedan om en månad igen. 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken härlig kväll det blev för er!

När det gäller vaccinationer så är jag tveksam till vissa så jag tog inte det mot svininfluensan. När vi är på lägerskola är vi i ett område där det finns TBE men jag är tveksam även mot detta vaccin och avvaktar i dagsläget. Miss E blir yr av fästinghalsband och liknande så hon är oskyddad. Lite av en risk men det är liksom pest eller kolera...

Svar: Våra fyra hundar får tabletten Bravecto utskrivet av veterinär. Tabletten har effekt i tre månader så de får en nu och så en till inför höstens jaktsäsong. De har inte blivit påverkade av tabletterna som vi kan se. Fästingar kan förekomma i deras päls då men fäster inte. Synd att inte något liknande finns för människor.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback