Perennerna ogräsrensade

 
 Nu har jag krafsat bort det mesta av ogräset runt perennerna. Det är rätt mödosamt, ett svettdrypande projekt av och till under ett par veckors tid. Fast det är förstås  självförvållat och jag inser att jag måste minska ner. Bilderna här är från kanten runt parkeringen vid vårt hus. Hade ambitionen att göra som stenparti när vi byggde huset men det har förstås spårat ur för länge sedan. Här finns osorterat några tidigblommande lökväxter såna som jag köpt till krukor tidigt på våren och slängt ner i jorden här. Det är rätt mycket Bergenia och Kärleksört. Och överallt en låg marktäckande Kaukasisk fetblad som blommar lysande gult i omgångar under sommaren. En tacksam växt.
 
 
 Jätte-rams eller get-rams närmast och bakom den en färgginst som för en tynande tillvaro. Den trivs inte hos mig. 
 Det är nu alldeles för mycket utrymme att rensa, borde kanske lägga i fler stora stenar för att spara arbete med ogräset. Just där stenar ligger så blir det ju inget ogräs.
 
 
 Alltså den här rabatten var bara 30 cm bred från början, helt rimligt. Nu är den mer än en meter, alldeles för mycket jobb att rensa och vattna. Jag måste skärpa mig och minska ner den och ett par til och så igen med gräsfrö. Det har bara varit så svårt att ta bort och slänga delar av  Iris och Liljor som brett ut sig själva. Borde kolla om det finns någon nybyggare som behöver växter och som kunde komma hit med en spade och ta med sig en del. 
 Här var dåligt rensat ser jag, får ta ett tag till. 
Sen när det här är klart så ska jag ta mig an ett helt nytt projekt: Kitta fönster. På mest utsatta fönstren på vårt hus så ramlar kitt-bitar ner nu och jag ska försöka laga. 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så fint och välskött det ser ut!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback