Svartbjörn besöker son Mattias trädgård!

Han har återkommit gång på gång de senaste dagarna. Först så bet han i fågelmataren och mumsade i sig nåt halvkilo av innehållet. Sen kom han tillbaka och tog med sig fågelmataren. Nu har son beställt en ny !  Svartbjörnar är inte riktigt så stora som brunbjörnar men kanske inget man vill ha i sin trädgård och uppe på altanen. Bobcat har de haft ibland, ungefär som ett lodjur tror jag. Den brukar kolla på innekatterna genom glasrutan. Svårt att veta om den är hungrig eller bara sällskapssjuk. 
 
Mattias och fru Risako bor i Seattle i kanten av en stor park som heter Bridle Trails. Huset ligger vid en återvändsgata så de har bara stora träd och skog runt huset. Det finns mycket hästar i närheten, både stallar och ridvägar, så det kanske inte funkar med en stationär  svartbjörn, vi får följa dramat.
 
Uppdaterat: Han är tydligen känd och följd av viltmyndigheten i området så de kan ingripa om det behövs. Låter bra - om de inte fungerar som Naturvårdsverket i Sverige förstås

Kommentarer
Postat av: znogge

Men oj, så obehagligt! Björnar är inget som man vill ha så nära inpå knuten!

Svar: Den här är väl inte så stor som en brun björn men obehagligt ändå. De är inte att leka med. Men tydligen har någon myndighet följt den här björnen några dagar så de kanske kan ingripa vid behov. Svartbjörnar ska inte gå i trädgårdar!
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Oj vad dramatiskt! Det känns ju inte riktigt som att man vill möta den helt nära ...

2018-06-12 @ 08:22:05
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback