Bytt ut alla plastburkar mot glasburkar ...

... har jag gjort. Det beror inte på att jag vill rädda världshaven för den plasten kommer i stort sett från 10 stora floder i världen och ingen av dem finns i Europa, så den kan jag inte göra så mycket åt. Men jag gillar inte att förvara i plast. Jag slutade att värma i plast för länge sedan vill inte använda vattenkokare i plast till exempel, inte värma mat i plastburk i micron. De första glasburkarna hittade jag på Ikea, nu finns de på flera ställen och jag har köpt ett par varje gång. Nu har jag nog dem jag behöver.  De funkar att frysa in i, tina upp i, servera mat i på matbordet, äta matsäck ur, förvara som rester med plastlocket på. Jag diskar burkarna i maskin men inte locken, dem sköljer jag bara av.  De har en gummilist som jag tror inte tål många maskindiskar, men jag vet inte.
 
Agenda för dagen idag, söndag, innehåller en tur till hundutställning i norska Mysen. 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ett klokt byte. Nackdelen är dock tyngden när man har dem som matlådor och tar med sig annars är verkligen glas att eftersträva.

Svar: Fast de mindre är inte så tunga och man kan värma i dem och äta direkt i dem också. Vi har gärna nån sallad i varsin, eller jordgubbar med oss när vi åker ut på sjön, äter direkt ur. Jag har inga problem med att lägga upp mat i dem heller och ställa på bordet, sen bara på med locket när det svalnat och in i kylskåpet / frysen.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback