Runt huset just nu!

Så här ser Lihaget ut just nu. Inte så mycket som blommar men något. Fetbladen förstås.
Sen är det krukor med blommor. Jag har inte så många numera, men några är det. De har klassisk blandning av pelargon, lobelia och präskragsliknande.
 
Blomlådorna vattnar jag två gånger om dagen när solen gassar som nu. Jag har haft dem i många år nu. Såg såna här på skolresa i Österrike 1964 ungefär och ville ha i vårt hus 1977 när vi byggde. Det var inte inte så vanligt då, jag fick improvisera lite för att få ihop det. Men nu är det överallt.
Klarbär har vi några. De kom som plantor från mitt föräldrahem i Bäck. Det är alltså körsbär som är ljusa när de mognar. Vi kämpar med fåglarna om att få några med. Jag har plockat och lagt i rom. 
Färgginst heter den här tacksamma växten. Jag försökte få vårginst att trivas några år men misslyckades. Den bara dog ut utan att tala om vad som var fel
 
Klematisen slingrar i tujan. Borde väl ha fått en mer ordnad växtplats men det har inte blivit så.
 
Ölandstoken drar igång blomning nu. Kommer igen i fler omgångar senare.
 
Rosenspirean blommar för fullt. Den är ett blickfång.
 
Och här blommar inget alls just nu. Men sen kommer kärleksörten igång. Nu är det så torrt att jag får vattna i stort sett varje kväll för att inte växterna ska torka ihjäl. Tur vi har egen borrad brunn i såna här lägen.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tycker det ser hur vackert som helst ut hos er!

Svar: Nja kanske lite vildvuxet. Har liksom inte hjärta att ta bort mycket. Nåt fel på mig som har känslomässiga bindningar till växterna runt huset! ;- ))
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback