Vi var på Expressens löpsedel!!!

I döstädningen av otaliga  pappershögar så dyker många minnen upp av sånt som vi glömt bort,  bl.a. den här Expressen-löpsedeln från  för rätt många år sedan nu. Vi var alltså med på en Expressen-löpsedel!! . Bakgrunden var att man spårat president Bush ursprung till Skandinavien och man trodde att han kom från Sillerud. Tror att någon snabbtänkt bybo skrev till honom o bjöd in honom till Sillerud och fick ett vänligt svar, fast han kom inte hit. 
 
Journalisterna från Expressen ringde Årjängs kommunkontor och frågade efter Silleruds motsvarighet till Bush och  de blev  skickade  till Roland som knappast var president  ;- )) men kommunpolitiskt aktiv på den tiden. Så de kom från Stockholm hit till Liane och gjorde ett reportage i Expressen  om Sillerud, en skrivande reporter och en fotograf. Det var fokus på bilder då.
 
Jag blev förstås begeistrad när jag förstod att fotografen var Jonas Lemberg, son till den berömde Arne Lemberg. Jag hade sett massor av av Arnes bilder i en herrtidning som han jobbade åt, helt fantastiska reportagebilder mest från oroligheter i världens alla hörn. Det var inte en tidning som jag köpte men, mannen i huset där jag var barnflicka  som 17-åring hade den. Tror det var Lektyr. Arne blev skjuten under ett uppdrag i Idi Amins Uganda.  Det var ju smickrande att vi blev fotad av Jonas som också blev legendarisk Expressenfotograf och fantastiskt  att höra honom berätta om sin pappa. 
 
På bilden håller jag i taxen Anton, Arms Anton. En duktig jakthund med ett sök som en stövare och ett bra skall. Roland håller i hamiltonstövare Leta. Det var en tik vi övertog efter Olle Melkerssons död, Olle med Lalabons kennel. Olle dog alldeles för tidigt i en bilolycka vid en järnvägsövergång. Leta hade han tagit undan för att ha själv men hon hamnade alltså här när Olle gick bort. En fin tik men hon visade inte så mycket i skogen så vi behöll henne inte så länge.
 
Ler lite när jag nu i dagarna  läser att president Trumps ursprung är spårat till Europa, får se om han också kommer från  Sillerud. :- )) 
 
Här är Jonas o Petter som besökte Sillerd för reportaget i Expressen den 4 april 2006
 
Och Roland lovade att bjuda Bush på kålbullar om han kom
 
 
 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Vad kul! Och vilken bra bild! Och dessutom fick jag lära mig om Lemberg på köpet ;)

Svar: Namnet är legendariskt!
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Men det var verkligen inte illa. Tur att ni sparat den!

2018-01-29 @ 09:05:38
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback