Daniel Ligné poserar med dagens hare ...

... Den råkade komma till Rolands pass idag här på Liane, men kunde lika gärna ha kommit till Daniel. Hunden är dunker Hej av Harafjell! En fin mohare. Det kom precis en bild. Roligt när en gäst får bli med på lyckosam jakt. Roland var riktigt nöjd med Hejs prestation idag. Han håller på att utvecklas till en bra jakthund och han är född rådjursren vilket har underlättat den första jaktträningen.  Han är sparsam med skallet, skäller bara när han är precis på spåret, har god jaktlust, letar ambitiöst för att få opp.  Grattis alla tre!  
 
Sen blev det nytt släpp och Hej tog opp en ny hare, en kritvit svenskhare. Den kom till Daniel men för långt håll för skott, 50 meter. En spännande och rolig jaktdag blev det och full dag för alla. 
 
Daniel valde att ta en ledig dag hos oss efter uppdraget med föreläsning igår kväll då han var inbjuden hit  av Nordmarkens stövargille. I kväll blir det inte hare till middag, men väl stekt fläsk och löksås enligt plan.  Imorgon skjutsar Roland honom till tåget i Karlstad och han far hem igen för att delta i Jägareförbundets ordförandekonferens på Öster Malma kommande helg.
 
Roligt att Daniel som riksjaktvårdskonsulent bemödar sig om att resa runt i landet och träffa jägare så här. Han menar att det är nödvändigt i hans jobb. Igår kom han hit från Stockholm, direkt från riksdagen dit han var snabbinkallad för att informera om CWD hos vilt, en hjärnsjukdom som liknar galna-ko-sjukan. CWD har senast upptäckts hos vildren i Norge och nu försöker man utrota den populationen för att hindra spridning. Daniel  har ett varierande jobb, från riksdagens miljö-och jordbruksutskott till jägarträff i gamla skolan i Ängebäck på samma dag, till harjakt på Liane och tillbaka till träff med jägarerepresentanter från hela Sverige. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback