Påskdagen på Liane

Dom drog iväg rätt tidigt på morgonen med fyrhjulingen för att lägga ut mat till rådjuren på olika foderplatser.Det var Roland, Robin, Lina, Bobo, Bill och Bonnie. De lyckades fastna med fyrhjulingen så det blev lite extra dramatik, men allt slutade bra. Och de många rådjuren i närheten har mat för de närmaste dagarna.
 
 
Bobo kommer med töre, dialekt för tjärved. Det har de tränat på att känna igen och använda. Man får lära sig hur det ser ut och hur det luktar.
 
Här är småbitar av töre samlat för att kunna ta fram när det är dags att tända brasa.  
 
Lilla Lou ville inte gå med till skogen. Hon ville gå till "farmor på höga berget" så de kom till mig, Carin och Lou, fika och lek förstås. De 40 år gamla barnböckerna håller än, både med blad och innehåll. Alfons Åberg är en av favoriterna. 
 
Lunch här  för barnen och pant av flaskor o burkar på Ica Sillerud. Drygt 300 i pant, ett gediget arbete för att fixa det.
 
Sen åt vi gemensam mat här här hos oss. Efter det en överraskning, skattjakt på ägg igen, det var ju en omgång igår, men man får dela upp glädjeämnena. ;- ))
Till skattjakt  måste man ha en karta. Storebröderna fick först hjälpa sina små systrar och sen leta själva. Jätteägg hade påskharen lämnat den här gången, 
- Det räcker till godis i tre lördagar, enligt Bonnie.
 
Idag annandagen var Robin hos Anders och fällde träd på förmiddagen, sen var planen att bygga en bro med barnen över bäcken! Gossarna har redan gjort en ritning. ;- ) Sen blir det gemensam grillning i grillhuset på Liane. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback