Jakt- och fiskemässan i Säffle idag lördag

Den var på Medborgarhuset och där fanns lagom många  utställare. Här ovan diverse dekorationer
 
Trofébedömning fanns också och Roland var harm att han inte tagit med det rådjurshorn som ligger i frysen, fått det bedömt och lämnat in för montering. Och jag hade gärna sluppit ha det där ;- ))
Kommunjägare finns det i alla kommuner jag vet. Här är Säffles kommunjägare.  De ska kunna rycka ut och avliva djur i tätbebyggt område utan att först kontakta polisen, vilket är rätt tidsödande. 
 
Knivar är fina hantverk! Man kan stå länge och beundra. 
 
 
Här är troféer av råbock. Jag fattar inte bedömningen.  Guld har den längst opp i mitten. Inte så långa piggar men en kraftig rosenstock. Ovanligt mörk färg. Roland säger att man mäter volymen i bedömningen, alltså sänker ner hornet i vatten för att se hur stor volym det har. 
 
En fin dag på mässan hade vi- Det är lagom stort och fint väder var det. Sen åkte vi vidare till Nysäters hem o Antik och Esters Café för lunch.Mer om det i nästa blogginlägg
 
Och nu kl 20.00 på lördag kväll har två brandbilar och två  ambulans passerat oss och åkt ut över Egenäs. Vi undrar förstås vad som hänt. Först trodde vi gräsbrand med brandbilarna, men när ambulansen kom också undrar vi om någon drattat igenom den porösa isen. Den är nu svart och lömsk. 
 
Uppdaterat: Nu vet vi vad som hände. Det var varken gräsbrand eller is-olycka. Det var en fyrhjuling som vält och någon är allvarligt skadad, med helikopter till sjukhuset i Örebro i kväll direkt. 
 
Imorgon mer om hur lördagen fortsatte med besök på Nysäters hem och Antik och Esters Café och så en avslutning på dagen med vacker solnedgång över Östra Silen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback