Vi bodde fantastiskt fint under besöket i Umeå!

Så fina nybyggda hus är det utanför Umeå. Vi bodde i ett sånt här hus som vi hyrde medan vi hälsade på dotter-familj och jagade hare. Vi hade inte just något av de här husen men ett likadant bredvid. Träfasaden är behandlad med hälften linolja, hälften tjära, så snyggt. Här från framsidan är det som stugor i gammal svensk modell men baksidan och insidan  har ett helt annat stuk. Rolig arkitektur. 
Fina materiel och vacker inredning. Taket i burspråket reflekterar in ljuset i rummet. Höga målade träväggar i rummet och en putsad hög betongvägg till höger om trappan. Kolla 40-talslampan där inne i hörnet!
 Matdelen har gigantiska fönster och ett eget innertak som lutar utåt uppåt. Det tar också in mycket ljus med den taklutningen. Ljuset över matplatsen kommer på det här sättet både direkt utifrån genom fönstret och indirekt med reflektion från andra hållet. En grotta av ljus.  Det blir så där som fotografer brukar fixa till det för att få motivet belyst från flera håll samtidigt med vita skärmar. Arkitekten har verkligen tagit ut svängarna och tänkt til.  Bilden tagen från köksdelen.
 
 
Ett fönster kan vara ett fönster men också en inramning till ett vackert föremål.
 
Burspråket igen med de vackra möblerna.
 
Här är trappan med den höga råa betongväggen bakom. Det är en tegelvägg under betongen med betongputs över.  Den är förberedd med ett eluttag mitt på, kan bli något fint där, kanske större smidesgrej med  belysning i. Eller bara en lampa som belyser den här fina väggen. Skulle kunna vara något med rund form när allt annat har mycket kanter, om det vore en riktning med så kanske samma vinkel som trappen. Triggar fantasin med en stor tom vägg!! ;- ))  Alla materiel är genuina och färgsättningen genomtänkt. 
 
Matplatsen igen med utgång till en av uteplatserna.
 
Trappan går upp mot en "inne-balkong" med räcke och utsikt neråt. Det är två sovrum uppe och ett här nere. Rakt fram en braskamin och till vänster köksdelen. Under trappan är förråd med klurig stängning. ;- )) 
 
Utemöbler på båda sidor om huset. Här satt jag och rensade lingon i solskenet på eftermiddagarna, västerläge! Vi hade en veckas sommarväder, solsken och varmt varje dag i stort sett. Såg att det regnade ordentligt hemma i södra delarna av landet. .Jaktmarken var bara en knapp halvtimmes väg härifrån. Fin terräng och gott om hare. Roland fick fyra jaktdagar. Två dagar vilade Hej med svansförlamning, men den gick alltså fort över. 
 Det blir mer från Umeåbesöket i inlägg framöver.

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilket härligt och vackert hus! Där hade ni det bra :D

Svar: Japp! Viktigt att omges av sånt som är vackert. Det kan bli en ny resa i januari om det inte är för mycket snö
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback