Fina Waldorfskolan i Umeå och barnbarn

Det är en fin skola, Waldorf i Umeå. Den här stora byggnaden är högstadiet och runt om på området finns små trähus, ett för varje klass med de yngre barnen. Man har ett lekområde runt skolan och ett skogsområde bakom här som barnen också kan välja på rasterna. Våra barnbarn går på den här skolan och vi hämtade upp här en dag nu under besöket i Umeå. Jag är glad att de går på den här skolan. Verksamheten är bra med ett helhetstänk att alla sinnen ska vara med i undervisningen inte bara intellekt. Mycket av lärandet sker genom drama, musik, fantasi,  bild o form, rörelse, natur osv. Sen kan väl jag känna hur viktigt det är att barnen  får vistas en stor del av sin uppväxt i hus som är fint byggda med kvalitetsmateriel överallt o genomtänkt färgsättning. Man blir harmonisk och lugn av av att vistas på skolan. Jag har ju jobbat ett par decennier i en skola som är ful, plastig,  helt nedsliten och delvis möglig, vet ju vad det gjorde med mig att möta den synen varje morgon. Tänker ibland på vad det gör med barnen i Årjäng att tillbringa så stor del av sina liv i de  dåliga lokalerna. Som sagt, jag uppskattar verkligen Waldorfskolan i Umeå och är glad att mina barnbarn fått gå här.
Sen försöker vi vänja oss vid att de äldsta barnbarnen har blivit så stora, nästan vuxna. Trevliga gossar som det är roligt att umgås med.  Bilden över och under är från äting på Fina hembageri vid Ikea.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Att lokalerna är fina och fräscha och utemiljön bra betyder oerhört mycket för såväl stora som små. Det blir extra tydligt när man flyttar in i nya lokaler och då var ändå våra gamla helt okej.

Svar: Jag förstår att det blir tydligt hos er nu med ny skola.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback