Säsongsstädning i sommarhuset

Vi gjorde ett gästrum bredvid själva stugan, och det är jag fortfarande nöjd med. Annars är det inte så ovanligt att man ångrar detaljer, går och retar sig när man ser dem. Framför fondväggen så är det två sängar  med huvud- och fotände som går att höja och sänka. Affischen på väggen till vänster är från grannen skulptör  Axel Tostrups en utställning. Har tänkt länge att jag skulle testa att sova en sommarnatt här, bara för att kolla hur det är att öppna väggen och se ut mot sjön från sängen, men det har inte blivit av än.  Lika bra kanske, antagligen blir man uppäten av mygg i så fall om man öppnar upp väggen ;- ))
Gästrummet funkar också som omklädningsrum för bastun som ligger vägg i vägg. Till vänster är en fönstervägg som går att öppna helt ut mot altanen och då är det utsikt över sjön från sängplatserna. Man får fin utblick om man  höjer upp huvudänden på sängarna.
 
 
Bastun blev så här. Mössorna där är i tovad ull. Man kan doppa dem i kallt vatten och sätta på huvudet om det blir för hett.;- )) Roland bastar gärna fast det är inte min grej, jag avstår gärna.
"Gustav i den nordiska natten" heter skulpturen som stugan fick av Axel Tostrup. Den står vid själva sommarhuset.  Gustav utstrålar  auktoritet och blickar bevakande ut över sjön. Nattetid är han respektingivande
 
Hösten är en fin årstid, jag har alltid gillat den. Det behöver inte vara solsken hela tiden. Just nu gör vi av och till säsongsstädning i sommarhuset. En gång om året behöver allt torkas av, speceriskåpet rensas,  fönster putsas, bäddmadrasser och kuddöverdag tvättas osv. Inte ett jobb som jäktar, häromdagen var jag hängig av någon maginfektion så då orkade jag bara lägga i och ta ur tvättmaskinen. Detta städprojekt tar några dagar i anspråk, men skönt i alla fall när det är gjort, allt känns fräscht och luktar gott. 
På bilden nedan syns hur det ser  ut när solen skiner på morgonen på sommaren. En lite mer smickrande bild av vårt sommarhus. 
 
 
Hela glasade väggen på stugan mot sjösidan går att skjuta undan, gränsen mellan ute och inne försvinner. Det blev bra eftersom själva huset är rätt litet. Vi har suttit här 12 personer och ätit. Bilden från i somras förstås, inte nu. Om man ska vara efterklok så kunde vi ha byggt huset  lite större. 
 
Spegeln i badrummet är från Nysäters Hem o Antik. De har ett stort utbud! Lampan från ett nostalgiföretag i Stockholm som jag glömt namnet på. Man gör exakta kopior av gammalt. Idel kitsch alltså. Kanske heter Sekelskifte eller nåt sånt.
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilken härlig inredning så den ska ni verkligen inte ångra!

Svar: Tackar! Vi trivs bra i sommarhuset och funderar ibland på att flytta dit, men det är lite för litet. Vi borde ha byggt det större.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Så fint. Ett ställe att varva ner på. Synd om det är många myggor runt knuten.

Svar: Ja, vi funderar på att bosätta oss här.
Inga Magnusson

2017-11-16 @ 11:06:23
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback