Hare för Hambo blev det idag!

Tror att det är hare nr 5 för honom, Åhlstigens Hambo, son till vår gamle Jazz. Roligt att han som är unghund  har kommit igång med hararna ordentligt. Han är fokuserad och gör det han ska i skogen, trägen och ger sig inte. 6 påstick idag och haren var synlig flera gånger men hade för brått för att vara skjutbar i början. Roland är nöjd med Hambo och hans utveckling. Det kan vara en bra hund på gång när han får lite mer erfarenhet. 
 
Jan Henricson var med på jakten, fick underlag för ett reportage om harjakt i Värmland för tidningen Svensk Jakt. Det kommer nog i nummer ett eller två på nästa år. 
 
Avslutningen blev korvgrillning på Liane som lunch, sen åkte Jan hemåt mot Eksjö, en resa på dryga 30 mil
 
 Sen ville lille Seffrin gärna ut och fösa på några rådjur, så vi släppte honom.
 
Seffrin fick opp rådjur strax och drev ett par timmar. Roligt att följa position och höra skallet när man ringer opp på Easy hunt.
 
Vanlig gps är också bra att ha förstås. Det blir dubbel försäkring att inte tappa bort hunden. 40 skall per minut gör han här. Det betyder att han är en bit ifrån. När han är nära eller ser rådjuret så blir det upp emot 60 skall per minut. Jag vill gärna ha koll på var han är för nu har vi vildsvin överallt i skogen och jag vet inte hur han kommer att reagera när han möter dem. Normalt är han van att vara chef men svårt att veta om vilda grisar accepterar några utomstående  bossar. 
 
Till slut började det skymma och Seffrin blev kopplad på fullt drev till sin stora förtret. Det börjar i alla fall bli lättare att koppla honom, förr var det helt omöjligt när han drev.  Det blev alltså inget rådjur fällt men fin mossa till vinterdekorationerna. Svamparna vi såg var trattisar och de var för gamla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback