Släkten Kylin / Kylén

Här är nog det äldsta kortet av släktingar i rakt uppåtstigande led. Längst till vänster står Alfred Kylin / Wilhelmsson / Kylén. Det var han som flyttade från Blomskog till Sillerud och lämnade den bygd som hans släktingar bebott sedan århundraden, mest som tullare vid norska gränsen och småbrukare och torpare. Han var son till Maja-Lena Kylin, syster till bl.a. Johan August Kylin. Alfreds pappa hette Wilhelm Olsson, Norra Viker, därför blev namnet ett tag Alfred Wilhelmsson. Av Wilhelm och Maja-Lena finns inga kända bilder. Men när Alfred flyttade till Sillerud, först till Sand, sedan Deborgere och till slut Döverud tillsammans med hustrun Emma så ändrades namnet till Kylén, vilket det kom att förbli sedan i generationerna efter honom, de som härstammade från Sillerud. Antingen gjorde han ändringen själv eller också skrev prästen fel i boken, det hände ibland. Bilden tror jag är tagen på gamla Liane, det som revs 1950- Pojken på hästen är Alfreds barnbarn Thyko Kylén, Rolands pappa. Bilden är gammal. Mannen som håller hästen är en son till Alfred, Gottfrid som fick barnen Åke och Erik Kylén  i Vårvik.
 
Den enda bild jag vet som finns på Gustav Kylén, son till Alfred, arrendator på Liane gift med Ester Boberg, far till  bl.a. Thyko Kylén som var pappa till Roland. Gustav var alltså Rolands farfar. Men han dog i tbc tidigt och lämnade fru och en stor barnaskara efter sig på Liane. De äldsta barnen Thyko och Nils fick börja jobba tidigt för att försörja familjen och de tog så småningom över brukningen av gården.
 
Bild på Rolands pappa Thyko Kylén som håller hästen. Barnen på bilden är Rolands storasyster Gun-Britt och storebror Gunnar.
 
Här är en bild till på Gun-Britt och Gunnar. Hästintresset kom att följa dem genom livet
 
Rolands brorsdotter Anne-Charlotte Kylén
 
Rolands brorson Jonas Kylén
 
Anne-Charlotte och Jonas med antar jag nyfödde Simon Myrén, Anne-Charlottes och Johan Myréns  son.
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback