Rådjursjakt med Seffrin igår söndag

Seffrin fick upp ett rådjur rätt så snabbt, sprang nog rakt på det. Han drev någon timme taptfritt och sammanlagt med små avbrott bortåt två timmar. Då kopplade Roland honom på fullt drev även om det gick långsamt då. Han fortsatte att driva i kopplet ;-))  Han har god jaktlust, är stark och uthållig. Det verkar inte kosta honom något att jaga ett par timmar. Vi stod på pass stilla så där en och en halv timme, vilket är ovanligt för rådjursjakt.
 
På pejlen kunde vi se att det gick i cirklar runt oss fast lite olika varje gång. Vid ett tillfälle såg jag hur rådjuret kom i språng en bit bort i skogen men det var för långt håll och för snabbt. Rådjur går undan för hund lite olika. Det här hade taktiken att göra snabba ruscher och så stanna och vänta in taxen. Det blev så tydligt när han fick se det, syns på skallindikatorn att han plötsligt blir så ivrig.
 
Jag fick gå hem lite tidigare för jag frös, ska köpa en värmeväst som Roland har. Hade gärna stannat kvar. Roland lämnade passet till slut för drevet hade gått flera gånger på ett annat ställe. Och vad hände då?? Jo det som ofta händer. Drevet gick precis där vi stått jättelänge. Det var nära men inget rådjur fällt idag.
 På platser där solen inte kommer åt blir mossan nästan självlysande.
 
 På första passplatsen, ett buskage, började det plötsligt kvittra i luften överallt runt oss. Det slog och svischade av vingar från alla håll. Vi hade hamnat mitt i en flock stjärtmesar. Vi stod ju drypstilla och de blev allt mer närgångna. Två av dem satte sig på marken bara en meter ifrån mig!
 
 
 De var svåra att fånga på bild för de rörde sig hela tiden men några klick lyckades.
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Stjärtmesarna är så otroligt söta - tror aldrig jag sett dem i verkligheten. Det finns en grupp på FB som heter Fåglar inpå knuten. Den administreras av bland andra Niklas Aronsson, som sitter här i huset där jag har mitt kontor. Han är redaktör för tidningarna Vår fågelvärld och Vilda växter. Du kommer även kunna se honom i SVT med start 21 februari då satsningen Det stora fågeläventyret drar igång. Hur som helst. Det är en trevlig FB-grupp där folk lägger ut fantastiska foton och ställer frågor som får svar. Rekommenderar den till dig, som håller på med dina fåglar hemma på din knut :)

Svar: Tack för tips! Ska kolla upp det!
Inga Magnusson

2017-01-26 @ 10:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback