Gamla dockskåpsmöblerna!

Ett par av mina barnbarn älskar låtsaslekar och drama och det redan i tidig ålder, både Bill i Stockholmsfamiljen och lilla Lovis i Umeåfamiljen. De hittar på och arrangerar händelser och personer med stor dramatik.
 
Igår  plockade jag fram mina gamla dockskåpsmöbler och lekte med lilla Lovis att vi byggde rum åt fantasivännen Ninni. Det är möbler med tydligt 50-talsstuk som exempelvis kylskåpet och bredvid det en radiogrammofon. Syns inte på bild men det finns en bokhylla med träjalusier. Och så flygeln och bordet och golvlampan. Både kylskåpet och golvlampan har sinnrika konstruktioner så man kan koppla till batteri och få ljus i dem ! Vi hade kul!  Ninni fick kaffe och te och fick sova och spela piano med kaninerna och sova i den lilla sängen och laga mat.
 
Under tiden lagade pappa Kristian en gourmetmåltid åt oss av älgryggbiffar, med hjälp av bl.a. sous vide. Nu ska det bli en sån inköpt här i huset. Så otroligt läckert blev det, all smak kvar i köttet som vakumförpackades med kryddor o liksom värmdes upp till exakt 58 grader i så där 3 timmar och sedan bryntes på. Till det en sås på bl.a. björnbär. Jag ska återkomma i ärendet när bilderna är färdiga. Drömmer om att tillaga torskrygg med en sån.
 
 Nedan närbilder på en del möbler.
Dockskåpsmöblerna inköptes säkert 1955 ungefär och då var detta ett typiskt och populärt kylskåp
 
Bokhyllor såg ut så här med träjalusier för att hålla borta dammet, inte så dumt ränkt.
 
Radiogrammofonen var en drömmen för många, speciellt ungdomar, alltså en möbel som stod på golvet. Men den var dyr i inköp och vi hade aldrig någon riktig. Det fanns en trälucka  att fälla ner men den är borta. Radion var till vänster och grammofonen till höger. .

Kommentarer
Postat av: Znogge

Flera av möblerna fanns även i min ägo men tyvärr har jag dem inte kvar. Väldigt synd men så är det...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback