Pausgympa

Efter samlingen så var det varje dag dags för någon form av pausgympa. Jag plockade bort en idrottslektion per vecka från schemaläggningen för att istället kunna göra pausgympa varje dag. Inom ramen för den där borttagna idrotten fick också rymmas bad- och simträning som hör till ämnet idrott i kursplanen.
 
Pausgympan var olika men alltid samma på veckodagen, exempelvis Röris  måndagar. Återigen för att oroliga elever blir lugna av bestämda rutiner. Andra pausgympor var
disco och rörelser på engelska.
 
Disco innebar att vi spelade hög musik (jag hade snälla kollegor som stod ut!)  släckte ner ljuset i det rummet och bara hade en liten lampa tänd. Jag hade några discoskivor och eleverna kunde ta med sig. Sen fick eleverna dansa till dem. Det varade så där 5 - 10 minuter. 
 
Rörelser på engelska innebar att eleverna rörde sig i en cirkel och gjorde det jag sa, typ
- Please jump
- Please run
- Please walk 
- Please sit on Your knees 
osv i olika variationer
 
Om någon elev ville ta över ledningen så var det ok.
 
Röris gjordes stående bredvid den egna sittplatsen i klassrummet enligt anvisningarna på cdn. Bra eftersom man inte behöver ha ett speciellt rum för den och för att det inte krävs ombyte. 
 
Efter pausgympan blev det alltid matte. Det var ingen slump. Det lär vara så att vi är bättre på matte tidigare på dagen och bättre på svenska senare på dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback