Jakt- och fiskemässa i Säffle ...

.. var vi på igår. Höjdpunkten var förstås Leif GWs framträdande. Han är  avväpnande rolig när han berättar om sin jakt och sitt liv. Hans första villebråd var en koltrast och både han och den blev  förvånade att han lyckades träffa. ;-)) Och så där går det på. Han var den första vi träffade på parkeringen när vi kom, så vi passade på att hälsa och växla några ord. Han var mycket vänlig.Vi köpte sen hans senaste bok när han signerade och sålde sina böcker på mässan.
Han skriver på en ny bok, en uppföljare till den självbiografiska "Gustafs grabb",  så han hade egentligen inte tid att komma till Säffle, men Rickard som är anställd hos honom på gården är från Säffle och då kunde han inte neka. Han berättade också utan omsvep om sitt missbruk av mat och alkohol. Han har gått ner 18 kilo i vikt och har 32 kvar att gå ner innan han nått målvikten.Han bantar genom att endast äta kött av olika slag samt grönsaker och frukt, ingen potatis, bröd eller ris eller annat. Och framför allt ingen alkohol. Han slutar dricka varje år vid nyår och håller sig nykter ett halvår.
 
Terrordådet i Stockholm talades det inte om på mässan men läser idag söndag att han, som annars brukar vara poliskritisk, hyllar polisens insatser i samband med det som hände i Stockholm i fredags. Det är ett gott betyg från trovärdigt håll.
 
GW vid boksignering
 
Det var mycket folk på mässan, stundtals trångt vid montrarna. Vi köpte lite matvaror innan vi åkte hem; rökt lax,  löjrom och några goda såser.
 
Bedömning av horn gjordes, kanske ett guldhorn?
 
Bofab från Grums visade upp vapen
 
Anders på Säfflebåtar visade båtar, här en fin Linder alu.
 
Ett par gossar gjorde reklam för Jägarkonfirmation. Man kan alltså konfirmera sig genom att vara på jaktläger tror jag. Men vet inte riktigt.
Svartkrut visades också.
 
Och den här mannen visade gamla jaktmetoder, vapen med flintspetsar bl.a.  Intressant!
 
Här är tjejerna från föreningen "Girls fishingcrew", tjejer som fiskar. De finns i hela Sverige, men närmast i Grums om jag fattade rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback