Bananflugefällan funkar! Flera hundra i den på tre timmar!

 
Det här är en årstid när vi plågas av flugor ute (älgflugor) och inne (bananflugor). Många bananflugor har vi fått i köket på bara ett par dagar. Jag läste på nätet att de verkligen gillar bananer och att de ofta förökar sig i bananskal. Så jag letade pliktskyldigast efter bortglömda bananskal men hittade inga matrester alls, utom komposten och den bar vi ut. Men det var inte där flugorna höll till. De var på kaklet och köksbänken, men vad de kunde äta där begriper jag inte. Jag städade i alla fall allt ordentligt och kollade på nätet en gång till. Då fanns tips på bananflugefällor. Jag fastnade för två olika varianter och satte ut dem. Receptet var en del rödvinsvinäger eller rödvin + en del vatten och så lite diskmedel / tvål i.  Jag gjorde alltså två varianter och ställde  dem på bänken. Den ovan är rödvinsvinäger och den var på bara tre timmar full med drunknade bananflugor, uppskattningsvis ett par hundra.
 
Fast de promenerade länge på kanten innan de gick ner och drack och dog. Här ovan syns det.  Varianten med rödvin syns nedan och där fanns inte en enda. Vet inte om de har nåt speciellt emot Ramos- Jag tänkte bara innan att det kanske var en barmhärtigare död i vin. Men det är alltså fällan med rödvinsvinäger som är effektiv. Jag räknar kallt med att helt utrota de små odjuren nu under natten.
 
Principen är ju att de gillar vinägern, vill dricka den och när de går ner i den så drunknar de för diskmedlet gör att ytspänningen blir borta.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback