Ny staty på Sergels torg???

Några dagar har jag varit i Stockholm och sett bl.a. det här. Erkänner att jag studsade vid första anblicken. Nej det är inte en ny staty på Sergels torg, men något har hänt med den gamla. Försöker gissa varför det byggts en  ställning runt glasstatyn mitt på torget. Kanske reparation? Kanske helt enkelt rengörning?
 
Förklaringen lär jag få läsa om i tidningen för nu är Stockholmsbesöket över för den här gången. Liane nästa! Jag kommer att lägga ut en del bilder från sånt jag sett och sånt som hänt under de här dagarna i huvudstaden. Något slags skrymmande ombyggnad  är det till höger neråt på gatan från Sergels torg ner mot Kungsträdgården förbi NK. Det var ett stort tält på halva gatan att kryssa runt för att ta sig in på NK.
 
 Jag  försökte  innan dess att snedda över Brunkebergstorg och gå ner i trappan till gallerian men det gick inte för där är det också stängt för omfattande renovering runt hela lilla torget.
 
Här är mer renoveringar på gång runt torget. Så här ser vårt favvohotell, Scandic Sergel Plaza ut numera. Stängt för renovering. Först sades till februari  nästa år men nu tror jag man har skjutit på nyöppnandet ett tag framåt våren. Jag håller förstås tummarna att det ska vara klart till i slutet på  mars i alla fall. Till vänster ligger Riksbanken med sin råhuggna stenfasad, fin är den.  Det inger en trygg känsla att vår riksbank är ett sånt gediget bygge. ;- ))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback