Ett par dagars besök hos bror och svägerska i Hallsberg...

.... blev det också på resan till Stockholm. De har bytt snöskottning och gräsklippning i Åsbro  mot en trevlig terasslägenhet i Hallsberg. Så himla fin vid Puttlabäcken o Allégatan. HSB-förening har små gästlägenheter som man kan hyra  för en symbolisk peng när man hälsar på, så det gjorde  jag förstås. Och det kommer jag att utnyttja fler gånger.
 
Jag växte alltså upp på landet utanför Hallsberg, men detta var vår centralort. Jag gick seminariet i Örebro och var studerandefackligt aktiv på central nivå under den tiden. Det var mycket flackande inom o utom landet så efter utbildningens slut så sökte jag lärartjänst på landsbygden långt från jäkt och stress för att fokusera på jobbet..  Platserna valde jag slumpartat i Lärarlistan, minns att det var bl.a. Smålands Burseryd, Vimmerby, Årjäng   och nåt ställe uppe i Dalarna. Sen  fick jag  svar från Årjäng först så där hamnade jag 1972. Ren slump alltså, kände ingen där. Hade kvar min lägenhet i Örebro det första året och tänkte nog flytta tillbaka då, men sen träffade jag en trevlig  "inföding" ( Roland) och blev kvar.
 
Åter till bror och svägerskas bostad. Lagom mycket att städa är det med en lägenhet och inte blir det så mycket förrådsutrymmen heller att bekymra sig om. Det finns fördelar, speciellt så här på äldre dar.
 
 Att ta bort en vägg öppnar upp, ger ljus och rymd. Blev fint här med nytt kök också. Roligt att se det hela färdigt.
 
Terassbalkongen är gigantisk och har en 8 meter lång och bred balkonglåda, säkert en dryg halvmeter bred.
 
Det gick bra att grilla  där fortfarande  så vi fick grillad fläskfilé och rostade grönsaker. Stilsäker dukning av svägerskan.
 
Under besöket i Hallsberg så träffade jag också en skolkamrat från årskurs 3 - 5 i Kyrkskolan. A.E.  hade fått en stor och fin lägenhet alldeles bredvid terasshusen.  Helt fantastiskt så mycket vi hade att prata om, många minnen var det. Och hon hade skolkort på oss kvar. Roligt att få veta vad som hänt med alla.
 
Ett smarrigt förmiddagsfika blev det också med en vännina från ungdomen, M. J. . Tiden bara rann iväg och när vi skildes åt var det mycket vi inte hunnit prata om. Här hade man också bytt arbete med villa och trädgård mot en fin och bekväm lägenhet. Den låg  alldeles i närheten, bara tvärs över Puttlabäcken!
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Terrasslägenheter tilltalar mig. Vi kanske skulle valt det när vi flyttade till ett mindre hus. Nu känns det som om det är försent!

Svar: Jag var positivt överraskad, ett fint alternativ.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback