En stjärna i himlen till vår lille tax Seffrin!

Han lyckades jaga fram ett trafikskadat rådjur till Roland som fick avliva det med ett skott på rätt nära håll.
 
Vi fick telefonsamtal igår kväll om att man sett ett rådjur som gick på tre ben vid Tjärnshaget, så vi tänkte att vi skulle göra ett försök att få tag på det och förkorta lidandet. Jag gick in vid Brogärdet med Seffrin för vi såg två rådjur nere vid älven och tänkte att det kunde vara ett av dem.
 
Roland ställde sig på pass mellan Tjärnshaget och Furnäs. De två rådjuren som vi sett var friska och tog sig snabbt över älven till Brobacken-sidan. Men jag fortsatte med Seffrin mot Tjärnshaget och han började strax driva i kopplet. Först var jag rädd att han drev bakspår på de två vi sett men det blev alldeles för intensivt för det så jag släppte honom. Han drev  med tätt skall genom skogsdungen ner mot Roland och det small omedelbart.
 
Vilken lättnad! Det var en get-killing som inte var stor. Förmodligen var den den andra  killingen  till geten som försvann över älven och den hade säkert legat och tryckt i skogsdungen tills Seffrin närmade sig. Ett framben var helt obrukbart, krossat  vid översta leden. Det såg ut som en trafikskada.  Skönt att det fick slippa lida mer. Tack Erik som ringde och larmade! Det var en god gärning. Om inte du hört av dig så hade vi nog inte sökt i det här området idag.
 
En otroligt vacker dag har vi haft idag. Det blir mer om den här på bloggen senare, vi jagade mer och jag träffade en kollega ute på Egenäs.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är en välsignelse att det finns människor som kan göra det ni gjorde så att den lille slapp lida mer.
Trafiken är inte snäll mot våra vilda djur!

Postat av: Znogge

Tur att ni fanns på plats. Minns när vi krockade med två rådjur och båda levde. Men skyddsjägaren var föredömligt snabbt på plats.

2016-11-03 @ 21:49:52
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback